Training pentru secretari

9 decembrie 2016

learning-management-systemsJoi, 1 decembrie 2016, la ora 10:00 în incinta Consiliului raional Donduşeni, în pragul Zilei Internaţionale Anticoropţie, (sărbătorită anual la 9 decembrei şi iniţiată la 31 octombrie 2003 prin Convenţia ONU Împotriva corupţiei) a avut loc un training cu genericul „Implementarea managmentului eficient al riscurilor de corupţie la nivel local.

În calitatea de experţi şi moderatori ai evenimetului au evoluat Valentin Lozovanu, Diana Enachi, reprezentanţi ai Centrului Naţional Anticorupţie.

Seminarul a fost destinat secretarilor din consiliile locale. Agenda zilei a inserat întrebările:

– Aspecte metodologice privind identificarea şi analiza riscurilor de corupţie;

– Identificarea activităţilor vulnerabile şi factorilor de risc;

– Evaluarea riscurilor şi elaborarea Registrului de riscuri (riscuri de corupţie);

– Documentarea riscurilor de corupţie;

– Studii de caz/activitate în grup;

– Noutăţi legislative în materie de integritate şi măsuri anticorupţie;

– Sesiune întrebări-răspunsuri;

– Concluzii şi paşii următori.

Training-ul sa desfăşurat în cadrul proiectului „Consolidarea funcţiei de prevenire a corupţiei şi analiză a Centrului Naţional Anticorupţie”, implementat pe PNUD Moldova cu suportul financiar al MAE al Norvegiei, şi a fost structurat în câteva sesiuni, care au avut loc în prima şi a doua parte a zilei.

Sesiunile au inclus prezentări de informaţii, studiu de caz, activitate în grup, sesiune de întrebări şi răspunsuri, dar şi temă pentru acasă.

Participanţii la training au apreciat importanţa activităţii, afirmând că evaluarea şi identificarea riscurilor e o cale de a ţine sub control şi de a elimina factorii ce ar duce la corupţie în instituţiile statului.