Talentele Inesei Vexler

26 mai 2017

„Cînd n-ai un singur talent, trebuie să te mulţumeşti cu mai multe.”

Paul Louis Lampert

Inesa Vexler e fetiţa de 12, ani din satul Ţaul despre care am scris anterior că e foarte talentată. Are mai multe talente. Pe lîngă vocaţia cîntecului, una înăscută, se mulţumeşte cu mai multe: are har de a munci cu insistenţă pînă nu obţine rezultatul dorit. Are talent în a şti ce-i place şi ce vrea să facă. O şuviţă de talent se ascunde în pasiunea ei pentru JUDO. Recent, numele Inesei l-am citit în lista învingătorilor în Turnirul internaţional la judo ce a avut loc săptămîna trecută în Şcoala sportivă Ţaul.

Nu sînt la curent dacă Inesa Vexler, căreia îi mai place şi să citească, conoaşte ceva din opera poetului şi scriitorului român Barbu Cioculescu, însă spusele lui i se potrivesc de minune: „Dacă e cazul să recunosc încă un talent, aş numi forţa imaginaţiei, ea, în procesul de creaţie, se numeşte inspiraţie.” Forţa imaginaţiei şi farmecul dun voce, i-au adus Inesei Trofeul şi Locul I la MusicForKids Moldova Battle, ediţia VIII (selecţia internaţională pentru Republica Moldova), care a avut loc la 7 mai 2017 în oraşul Iaşi, România, la Pallas Moll, plasîndu-se în capul coloanei a 86 de participanţi. În anul 2015, de la acest festival de muzică uşoară pentru copii şi adolescenţi, ţăuleanca s-a întors acasă cu locul trei.

Anul acesta marele noroc i l-au adus imaginaţia şi MICHAEL JACSON. Inspirată fiind de melodiile şi dansul renumitului star, Inesa Vexler a pus în subiectul cîntecului pentru concurs „Holliwood de Michael Jacson” o istorioară simplă de tot: o fetiţă visătoare din provincie vrea să devină star. Cu blugii rupţi şi un ruj de buze în buzunar, ea vine în Holliwood să-şi realizeze visul. Fabula căntecului e aceasta, dar în scenă Inesa a evoluat în stilul lui JECSON, cu elemente în vestimentaţie, pălărie neagră, maniera dansului şi stilul interpretativ asemeni cu cele ale . Membrii juriului au fost luaţi prin surprindere şi au recunoscut că, pentru cîteva minute, au avut senzaţia că în scenă a revenit M. JECSON.

Astăzi ,fetiţa din Ţaul, mai e sub împresia aplauzelor de atunci, e fericită că şi-a exercitat liber talentul, ceea ce este adevărată fericire, dar, în paralel se pregăteşte să evolueze la MusicForKids International Festival Pallas, care se va petrece în perioada 04-07 august 2017 în or. Iaşi, unde va intra în competiţie cu copii şi adolescenţi din ţările Europei şi Statelor Unite ale Americii.

Îi urăm succes şi să fie încrezută în sine, în forţele sale (aceasta la fel e un talent), să se întoarcă acasă cu locul I şi cu Premiul Mare.

Tatiana Moldovan