Ședința extraordinară a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului  din 03 septembrie 2020

3 septembrie 2020

La data de 03 septembrie, curent în sala de ședințe a Consiliului raional s-a desfășurat ședința extraordinară a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Dondușeni.

Ședința a fost prezidată de către președintele raionului, dl.Valentin Cebotari care a menționat că pe ordinea de zi este inclusă chestiunea ,,Cu privire la evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 în raionul Dondușeni,,.

O informație amplă a prezentat dna Ala Luca, inspector principal, coordonator CSP Dondușeni din cadrul CSP Edineț.

În urma discuțiilor și procesului de vot, membrii comisiei au decis:

 1. A lua act de informația prezentată de dna Ala Luca, inspector principal, coordonator CSP Dondușeni din cadrul CSP Edineț.
 2. A reactualiza implicarea serviciului ,,Paza de Stat,, în disciplinarea cetățenilor ce se adresează în IMSP Spitalul raional Dondușeni.
 3. A duce un lucru mai intens cu medicii din IMSP SR Dondușeni, IMSP CS Dondușeni, IMSP CS Țaul întru respectarea cerințelor și regulilor de precauție COVID-19.
 4. Șefii direcțiilor și secțiilor din subordinea Consiliului raional a căror lucrători pot fi suspectați la îmbolnîvire COVID-19 să respecte confidențialitatea, dar să execute lucrul la distanță pentru a proteja colectivul integral.
 5. De intensificat monitorizarea pasagerilor în rutele de transport, a elevilor în transportul școlar, solicitând purtarea măștilor și aplicarea soluțiilor antiseptic.
 6. Se pune în sarcina primarului or.Dondușeni, dl Belciug Ivan aplicarea dezinfectanților la intrările în blocurile locative, permanent.
 7. A implica cadrele didactice și menagerii școlari pentru a fi mai viguroși în păstrarea distanței sociale, în organizația odihnei la recreație, inclusiv intrarea și plecarea spre casă.
 8. IP Dondușeni și Secția Situații Excepționale să intensifice raidurile de informare și prevenire a populației prin intermediul mașinelor specializate cu megafoane în toate localitățile raionului.
 9. Membrii CSE a raionului, responsabili de localități să solicite resposabilitatea primarului, șefului de post, cetățenilor, privitor la respectarea normelor de protecție din partea tuturor cetățenilor.
 10. Direcția raională pentru siguranța alimentelor Dondușeni va reactualiza  efectuarea controalelor inopinate în magazinele alimentare și industriale pentru a disciplina populația în respectarea normelor de protecție (măști și dezinfectanți).
 11. Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspândirea contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.