Mesajul Președintelui raionului Dondușeni, dl. Valentin CEBOTARI cu ocazia ,,Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei,,

7 mai 2021

Stimați concetățeni!

Sărbătoarea de 9 Mai este o exprimare a stimei și recunoștinței față de oamenii care au făurit victoria, în același rând reprezentând și un respect față de veteranii care, prin faptele lor de eroism în cel de-al Doilea Război Mondial, au reușit să aducă libertate pentru lumea întreagă. Sacrificarea eroilor, care au trecut prin grele încercări militare și care au învins în numele păcii și libertății, va rămâne pentru totdeauna în memoria generațiilor de apoi.

Vă mulțumim , stimați veterani ai celui de-al Doilea Războiului Mondial! Neuitată va rămâne amintirea faptelor voastre și veți fi, în toate timpurile, eroii neamului, mândria noastră! Cu recunoștință, noi, copiii și nepoții noștri o să vă ducem prin  veac numele înscris cu litere de aur în cartea istoriei plaiului natal.

Fie ca acestă zi, când în țară sunt marcate două evenimente concomitent, Ziua Victoriei și a Europei, să rămână în istoria continentului o zi în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc.

Vă dorim tuturor o zi plină de inspiraţie şi pace!

Valentin CEBOTARI, președintele raionului Dondușeni,

                                   Consiliul raional.