Marian Lupu la Dondușeni și Ocnița: Lucrurile bune trebuie continuate, iar pentru aceasta trebuie să existe stabilitate

9 octombrie 2016

Candidatul PDM la funcția de președinte al Republicii Moldova, Marian Lupu, le-a vorbit astăzi locuitorilor din raionul Dondușeni despre angajamentele pe care le va promova dacă va obține susținerea cetățenilor în alegerile din 30 octombrie.

”În această campanie, eu și PDM vrem să spunem răspicat câteva lucruri, iar cel mai important dintre ele este acela că țara are nevoie în continuare de stabilitate. Am văzut ce au însemnat cele nici 9 luni de activitate a actualei guvernări, dacă a existat liniște – au fost indexate pensiile, au crescut salariile pentru medici și profesori, au fost susținute, atât cât s-a putut, și o serie de măsuri sociale, dar și cele pentru stimularea afacerilor. Lucrurile bune trebuie continuate, iar pentru aceasta trebuie să existe condiții, trebuie să existe stabilitate”, le-a spus liderul PDM Marian Lupu locuitorilor satului Țaul care, în pofida vremii rele, au venit în număr mare la întâlnire.

”Am demonstrat în acest interval de timp de când am preluat guvernarea, că suntem serioși, că ne ținem de treabă, iar acest lucru a dus la refacerea încrederii partenerilor externi ai Republicii Moldova”, a adăugat Marian Lupu, precizând că nu este vorba doar de declarațiile și mesajele pozitive, pe care le transmit oficialii externi în adresa guvernării asigurate de PDM, ci și de banii care au început să intre în visteria statului și care vor fi îndreptați pentru susținerea proiectelor necesare țării.

La întrevederea cu liderii din raionul Ocnița, Marian Lupu a vorbit și despre miza și provocările acestor alegeri, care, potrivit lui, vor decide în ce direcție se va dezvolta țara mai departe. ”Este adevărat că președintele nu are atribuții directe în adoptarea unor măsuri de guvernare. De aceste măsuri este responsabil Guvernul. Dar președintele are suficiente instrumente și drepturi, iar cel mai important lucru este că președintele va avea în spate votul cetățenilor, ca să intervină pe subiecte care pot afecta interesul cetățenilor”, a explicat candidatul PDM.

”Acum, este important, să avem un președinte care nu intră în conflict cu Guvernul și Parlamentul, așa cum amenință unii lideri de opoziție, ci să avem un președinte care lucrează, cot la cot, cu aceste instituții pentru a scoate țara din situația dificilă în care se află”, a adăugat Marian Lupu.

donduseni-lupu dsasasad 50576_big