Expoziție metodică de pictură a elevilor profesorului A. Clapatiuc

27 ianuarie 2020

La data de 27 ianuarie 2020 în incinta Casei de cultură a raionului Dondușeni a avut loc lansarea Expoziției metodice de pictură a elevilor profesoarei Alexandra Clapatiuc din cadrul Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”. Evenimentul a fost inițiat la propunerea Consiliul Raional Dondușeni în perioada 27.01 – 15.02.2020 și a fost marcat de prezența vicepreședintelui, Veaceslav Banari; șefului direcției domeniului culturii, Ion Țurcan; directorului Școlii de Arte „Mihai Bătrânu” Valentin Znagovan; ce au subliniat importanța socio-culturală a educației vocaționale și creației în formarea și dezvoltarea noii generații ai Republicii Moldova.
Totodată, în cadrul evenimentului a fost realizată o Masă rotundă cu genericul „Tradiții academice” cu participarea tinerilor talente, elevi și profesori din r-nul Dondușeni și profesorii Anatol Ghimpu și Alexandra Clapatiuc din cadrul LAAP „Igor Vieru”. Dialogul a avut drept obiectiv valorificarea domeniului culturii și creației elevilor. În cadrul discuției a fost menționat rolul hotărâtor al continuității Tradițiilor Școlii Academice în instituții educaționale de profil precum Școala Raională de Arte „Mihai Bătrînu” și LAAP „Igor Vieru” din Chișinău.
De altfel, întrunirea a căpătat și o semnificație simbolică grație pictorului Igor Vieru în numele cărui, este numit liceul academic din Chișinău, fiind originar din satul Cernoleuca, r-nul Dondușeni.
Video –