DASPF a distribuit cărucioare

20 februarie 2017

După cum bine știm, problematica persoanelor cu dizabilități ia amploare pe zi ce trece, și vedem de la caz la caz, oameni care sunt tot mai mult prinși în această neputință care îi macină mereu.

În raionul Dondușeni sunt înregistrate circa 2800 persoane cu dizabilități. Fiind persoană cu dizabilități, nu înseamnă că trebuie să fii lipsită de accesibilitatea de a te deplasa.

Persoanele care suferă de o dizabilitate locomotorie sau alta afecțiune pot apela la o gamă foarte variată de echipamente de recuperare, care sunt de mare ajutor atât în interiorul locuintei, cât și în exteriorul acesteia. Scaune rulante pot ajuta persoanele imobilizate sau persoanele cu probleme de echilibru la realizarea diferitelor sarcini și activități zilnice. Indiferent că este vorba de o dizabilitate locomotorie survenită ca urmare a unui accident sau a altui eveniment neplăcut sau că este vorba de o persoana în vârstă, care are nevoie de un punct de sprijin în deplasare, există în prezent destule opțiuni de care ne putem bucura pentru a desfășura activități normale.

Direcția Asistenţa Socială și Protecție a Familiei Dondușeni nu rămîne indiferentă la nevoile persoanelor cu dizabilități locomotorii, motiv pentru care prin măsurile şi acţiunile noastre trebuie să urmărim creşterea calităţii vieţii lor, împreună să reuşim să fim mai aproape de sufletul acestor persoane în momentele în care au nevoie de mângâiere şi linişte sufletească, să le fim alături pentru formarea şi dezvoltarea lor optimă în ceea ce priveşte autonomia personală şi socială, responsabilitatea, încrederea în sine şi toleranţa.

În luna februarie asistenții sociali le-au oferit gratis cărucioare mai performante la 4 persoane cu dizabilitatea locomotorie, dintre care două persoane sunt din or. Dondușeni și cîte una din satele Moșana și Sudarca. Aceste scaune cu rotile au fost aduse de către angajații DASPF de la Centrul de protezare, ortopedie și reabilitate.

În societeta toate ființele umane se nasc libere și egale în demnitate și în drepturi, că sunt înzestrate cu rațiune și conștiintă, și trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternității.

Ex: Sandu Liliana