Comemorarea Eroilor căzuţi în perioada conflictului armat din Transnistria (02 martie – 21 iulie 1992)

2 martie 2023

Anul 1992 a fost un an de grea cumpănă pentru Republica Moldova fiind pusă la încercare frageda independenţă şi integritatea ţării noastre.

Aşa sau altfel, astăzi noi suntem marcaţi de incandescenţa acelor zile fierbinţi, atunci când se auzeau salve de tun şi împuşcături răzleţe, atunci când piereau în lupte fraţii de pe un mal pe altul al râului Nistru.

Probabil că nu vei putea găsi pe cineva astăzi, care să nu cunoască istoria acestui masacru. Mulţi dintre combatanţii războiului îşi amintesc cu tristeţe de acele clipe grele, care îi puneau la încercare.

Astăzi, 02.03.2023 a fost desfășurat un eveniment dedicat comemorării a 31 ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și celor căzuți în conflictul armat din stânga Nistrului.

Evenimentul a fost desfășurat în or. Dondușeni la Complexul Memorial dedicat eroilor căzuți pe câmpul de luptă din stânga Nistrului. La întrunire au participat veterani, familiile acestora, conducerea  raionului Dondușeni în persoana dl. Valentin Cebotari și a vicepreședințelor raionului dl. Veaceslav Banari și dna Svetlana Rotaru și angajați ai Inspectoratului de Poliție Dondușeni.

În cadrul evenimentului au avut loc depuneri de flori și acțiuni de comemorare a eroilor care au căzut în războiul de pe Nistru. 

 Veșnică memorie celor căzuți pe câmpul de luptă!