Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”

19 octombrie 2020

În contextul marcării „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane” (18 octombrie), se desfăşoară Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane”. Campania va avea loc în perioada 19 – 25 octombrie 2020.

Sensibilizarea publicului larg despre riscurile şi consecinţele traficului de fiinţe umane (TFU) reprezintă scopul primordial al Campaniei. Numărul victimelor identificate – cetățeni ai Republicii Moldova, demonstrează an de an cât este importantă informarea continuă a publicului larg despre existența acestui flagel și modul în care acesta poate fi prevenit.

Campania naţională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane” în rl. Dondușeni a debutat prin desfășurarea unui flashmob organizat de către echipa Direcției asistență socială și protecție a familiei Dondușeni, echipa Inspectoratului de Poliție Dondușeni și Biroul de Probațiune Dondușeni, în Piața centrală a or. Dondușeni. În cadrul evenimentului reprezentanții, au menționat despre importanța evenimentului și activităților care se vor desfășura în perioada Campaniei, activitatea pe care o desfășoară instituțiile pentru prevenirea și combaterea TFU, precum și măsurile pe care fiecare cetățean le poate întreprinde pentru a nu fi victima acestei infracțiuni. La finalul evenimentului, participanții au distribuit trecătorilor materiale informative utile.