1 octombrie – Ziua Internațională a Persoanelor în Etate

27 septembrie 2021

Stimați concetățeni, părinți și bunei!
    Persoanele în vârstă sunt un adevărat exemplu pentru întreaga societate, atât prin experienţa de viaţă bogată, maturitatea gândirii şi a luării deciziilor, precum şi o serie de aptitudini şi competenţe care sunt, uneori, pe cale de dispariţie, deşi reprezintă o moştenire culturală semnificativă. În această zi semnificativă pentru persoanele în etate, permiteţi-mi, scumpii noştri, în numele meu personal şi al Consiliului raional, Dondușeni să-mi exprim stima şi profunda admiraţie faţă de munca asiduă şi devotamentul, depuse, pe parcursul anilor, pe tărâmul în care aţi
activat, faţă de succesele pe care le-aţi înregistrat.
    Gradul de civilizare al unei societăţi se determină, mai întâi de toate, prin atitudinea faţă de persoanele în vârstă. Totodată, oamenii vârstnici fac parte din categoria persoanelor care cel mai mult au nevoie de ajutor din partea statului.
    Longevitatea este o realizare a sănătăţii publice, şi nu o responsabilitate socială sau economică. În această Zi Internaţională a Persoanelor în Etate, să ne angajăm să asigurăm bunăstarea persoanelor în etate şi să promovăm participarea lor semnificativă în societate, astfel încât să putem beneficia cu toţii de cunoştinţele şi capacitatea lor.
      Vă felicit călduros cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor în etate. Vă adresez cele mai sincere urări de bine. Vă doresc să aveți parte de multă sănătate, pace, bunăstare și ani îndelungați, respect și dragoste din partea celor apropiați, apreciere și grija celor din jur..
Cu profund respect,
Preşedintele raionului Dondușeni
Valentin CEBOTARI