Ziua mondială a Educației și Ziua Profesorului

5 octombrie 2018

La 5 octombrie 2018, comunitatea pedagogică din toată lumea, inclusiv și cadrele didactice și educaționale din raionul Dondușeni, au marcat Ziua Mondială a Educației – Ziua profesorului.

Evenimentul a fost organizat de către Consiliul raional Dondușeni și Direcția Educație, Cultură și Turism Dondușeni.

Deputat în Parlamentul RM, Iurie Chiorescu, a deschis evenimentul cu un discurs adresat tuturor învățătorilor, aducând mulțumiri celor care seamănă lumină, care educă valori, care cresc omul, luându-l de mânuță fiind  copil și demonstrând pe parcursul anilor în creștere relevanța cărților, cunoștințelor pentru a-l face om matur , competent , destoinic de a trăi în societate.

Din numele Parlamentului RM și al Guvernului RM, a adus ofrandă pentru toate cadrele didactice și a înmânat buchete de flori deținătorilor de Diplome ale Guvernului RM și MECC a RM ; Larisa Ungureanu, LT ,,Gaudeamus,, Dondușeni; Irina Barbăroș, LT ,,A.Pușkin,,; Cristian Serdeșniuc ,Ginaziu-Grădiniță, Târnova.

Președintele raionului, dl.Vadim Lesnic, a adresat un mesaj de felicitare tuturor cadrelor didactice și educaționale din raion, le-a dorit multă sănătate, succese mari în munca grea dar generoasă. A menționat în discursul său și pașii importanți pe care îi întreprinde Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a mulțumit cadrelor didactice pentru munca depusă în educarea tinerei generații și a înmânat Diplome din numele Consiliului raional și a DECT.

Șeful-comisar al IP Dondușeni, Ilie Svârnei, la rândul său a trecut în revistă importanța campaniei„ Bunicii grijulii” din Dondușeni prin înalta responsabilitate față de viața și securitatea copiilor. ,,Bunicii Grijulii,, , cei mai activi, au fost menționați cu diplome din numele IP Dondușeni pentru grija și străduința pe care o depun în protecția celei mai sacre valori omenești – copilul.

Cadrele didactice din raionul Dondușeni au beneficiat de un cadou deosebit acordat de Consiliul raional printr-un concert cu artistul Vali Boghean, compozitor , muzician și instrumentist.

Lucia Curdulean, director al gimnaziului Corbu, omagiază și ziua de naștere la 5 octombrie, după cum spune, însăși destinul a binecuvântat-o ca pedagog ,aduce mulțumiri conducerii raionului pentru distincția acordată și felicită toți colegii de breaslă cu frumoasa sărbătoare .

Aliona Mustea , președinta Sindicatuui „Viitorul”, Dondușeni, se alătură la frumoasele felicitări adresate cadrelor didcatice din raion, mulțumește conducerii raionului și Sindicatelor ramurale pentru străduința de comun acord cu Guvernul RM, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a  RM  de a îmbunătăți condițiile de activitate a cadrelor didactice,  condițiilor de viață și dorește salarii cât mai mari tuturor oamenilor muncii din țară , dar, îndeosebi, profesorilor.

Nina Juraveț