Ziua bună se cunoaște de dimineață

28 aprilie 2018

Sâmbăta de 28 aprilie s-a simțit o zi bună în toată țara , de la Naslavcea , la  Giurgiulești, pentru că a fost o zi de Curățenie generlă în Moldova.

Raionul Dondușeni și cetățenii acestuia , n-au făcut excepție,dar  au dat și ei o reacție pozitivă de răspuns  la apelul lansat de Partidul Democratic din Republica Moldova prin acțiunile de ecologizare și salubrizare.

Dis-de-dimineață,  membrii OT PDM Dondușeni ,  însoțiți de un grup de voluntari- simpatizanți ai acestui partid ,au distribuit în oraș ziarul Moldova Democratică care aduce, tot mai des , vești bune pentru toate categoriile sociale ale societății; numărul recent atrage atenție asupra majorării salariilor și stipendiilor pentru tineri, tot mai multe cadouri pentru nou- născuți, condiții de trai decent în căminele studențești, o nouă campanie națională lansată recent , ș.a.

Apoi au demarat  acțiunile de ecologizare și curățenie; peste tot, în parcuri și străzi, în fâșiile forestiere, pe malurile lacurilor și iazurilor, la izvoare și fântâni mișunau oameni , într-un cuvânt, curățenie în toi. Prin fapte concrete s-a evidențiat atitudinea față de campania ,,Mediul care contează. Arată că îți pasă,,.

Chestiunea în cauză, bineînțeles, are și un scop educațional. Mai întâi de toate, unește comunitatea, apoi ,prin exemplul propriu al  celor maturi, se educă tânâra generație , anume acea  ,,   generație de pe facebook ,, care  trebuie să ia o atitudine grijulie față de natură, pentru că  ea va asigura continuitatea vieții.

N.B!

În această sâmbătă facebook-ul elucida mișcarea de ecologizare. Bravo tuturor!