Vizita Prim-ministrului Pavel Filip la Întreprinderile industriale din raionul Dondușeni

30 noiembrie 2018

Pe lângă faptul că raionul Dondușeni este un raion agrar și bogăția de bază o constituie pământul și oamenii lui, în raion se întreprind pași pentru dezvoltarea industriei, pentru asigurarea cu noi locuri de muncă, pentru durabilitatea structurii date.

La 30 noiembrie 2018, Pavel Filip, prim-ministru al RM a vizitate elevatorul, director Chiriac Alexei, agent economic din teritoriu, întreprindere  pentru uscarea , curățirea și depozitarea cerealelor.

În întreprinderea dată a fost făcută o investiție de 62 milioane de lei. Elevatorul este dotat cu sistem automatizat care poate prelucra până la 1200 de tone de grâu pe zi. Întreprinderea este un mare producător de sfeclă de zahăr, anul acesta a avut o recoltă de 55 de tone. Șeful Executivului a menționat importanța tehnologiilor moderne în sectorul agricol care corespunde cerințelor europene. Capacitatea de prelucrare a grânelor permite de a primi marfă pe cale feroviară, cât și prin intermediul camioanelor de mare tonaj.

În același context Premierul Pavel Filip a vizitat și fabrica de textile ,,Molltex Grup,,. Această întreprindere are 127 de angajați, dar capacitatea generală este de 750 de locuri, poate fi extinsă până la 1200 de locuri. Investitorul vorbește despre faptul că în construcția acestei întreprinderi sau investit 35 milioane de lei, iar articolele textile confecționate  sunt exportate în România și UE. Prim-ministrul a vizitat fabrica, a discutat cu angajații și a constatat că aceștia sunt mulțumiți de salarii și condițiile de muncă. Șeful Executivului a subliniat dificultatea forțelor de muncă ,,Suntem în situația când am creat suficient de multe locuri de muncă în Republica Moldova. Acum rămâne să găsim mai mulți oameni care au dorință să lucreze la aceste fabrici,,.