Un bun rămas sărbătorilor de iarnă!

15 ianuarie 2019

Moldovenii au deprins să sărbătorească Anul Nou  de două ori,   din  seara de 31 decembrie spre 1 ianuarie și din seara 13  spre 14 ianuarie. Și nu de aceea că le place mult să petreacă, dar așa este tradiția.Anume de Sfântul Vasile Anul Nou ia toată administrarea în mâinile sale.

Semnificații aparte aveau și continuă să aibă ghicitul fetelor în seara de Anul Nou, precum și  prevestirile. Astfel dacă la Sfântul Vasile e promoroacă, anul va fi bogat. Dacă e viscol și vânt ,anul va fi zbuciumat, dacă e liniște și nu e ger, vara va fi caldă și frumoasă.

La Dondușeni în această perioadă   sub patronatul președintelui raionului Vadim Lesnic , în Piața Consiliului raional ,s-a desfășurat Caravana  și Târgul  de Crăciun.

Tradiționalul brad , Fulguța,luminițele multicolore au fost la dispoziția copiilor și maturilor, iubitorilor de poze și selfie. Dar totul are un sfârșit și iată-ne ajunși la finele sărbătorilor de iarnă.

Majoritatea localităților din raion au participat la Festivitatea de încheiere a sărbătorilor. Urături și colinde, măști, tradiții cu izvar, toate au creat voie bună și au deschis calea unui nou an 2019.

Comunele Frasin și Sudarca , satele Crișcăuți, Scăieni, Plop ,colindătorii de la Biserica Adormirea Maicii Domnului și LT ,,A.Pușkin,, din orașul Dondușeni și alte colective artistice  au prezentat cele mai impresionante teatralizări , colinde, oferind iubitorilor de folclor purificare prin muzică și artă.

Dondușenenii urează tuturor oamenilor din țară un an fericit, să descoperiți în 2019 ceea ce este mai de preț, să păstrați ceea ce este mai drag, cu ușurință să vă despărțiți de trecut, să luați în călătoria prin timp a anului 2019 doar voia bună și bucurii,  durerile, grijile, invidia, ura nu vor trece controalele vamale . Călătorie frumoasă tuturor spre cel mai fericit și fermecător an 2019.

LA MULȚI ANI!

Secția Administrație Publică