Sfințirea bisericii cu Hramul Acoperemântul Măicii Domnului din or.Dondușeni

23 septembrie 2018

La data de 23 septembrie 2018 în or.Dondușeni a fost o Zi Mare. O biserică frumoasă, purtând Hramul Acoperemântului Maicii Domnului a fost sfințită spre bucuria creștinilor din această localitate.

Cu siguranță că arhitectura acesteia și minunatele picturi murale în stil bizantin și un loc deosebit de atracție turistică a Dondușenenilor.

Biserica a fost sfințită de către un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în fața asute de locuitori și oaspeți ai orașului.

La invitația dlui Vadim LESNIC, președintele raionului Dondușenu la eveniment au participat oaspeți de onoare din România – dna Intotero Natalia Elene, Ministrul pentru Românii de Pretutindeni; Excelența Sa domnul Ambasador al României Daniel Ioniță, un sobor impunător de preoți în frunte cu ÎPS Petru, Episcop de Chișinău, Mitropolit al Basarabiei și Exarh, precum și doamna Monica Babuc, Ministru al Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova și Președintele raionului Criuleni, dl.Veaceslav Burlac.

Sincere felicitări enoriașilor din Dondușeni cu această minunată sărbătoare a creștinilor!