Seminar limbi străine META

15 decembrie 2017

La 15.12.2017, in incinta LT ”Gaudeamus ” a avul loc trainingul de dezvoltare profesionala a profesorilor de limba engleză in cadrul „Anului Limbilor Europene 2017-2018”, program elaborat de Ministerul Educatie, Culturii și Cercetării al RM.
Maria Ionesi, reprezentantul regional al META, absolventa programului de schimb de experiență pentru profesorii de limba engleză „TEA Program 2017”, precum si profesor de engleza la liceul teoretic ”Gaudeamus” , Donduseni, a informat despre schimbul de experiența acumulat pe parcursul a 7 saptamâni petrecute în SUA.

Profesorii au ascultat entuziasmați despre tradițiile, obiceiurile si cultura poporului american. Au vizionat filme despre locurile pitorești si monumentele acestei țări, au aflat lucruri utile despre specificul sistemului de educație al unor state din SUA precum Nevada, California si Washington D.C. capitala SUA.

De asemenea, a fost abordata tema „Competențele Secolului XXI” în cadrul careia profesorii au fost încadrati în diferite activități creative.
Carp Elvira, profesoare de limba engleză la LT „A.Mateevici” impreuna cu Claire Worley, Voluntara Corpului Pacii SUA în Moldova au abordat tema „Cum sa organizăm o Campanie de Sănătate în școală” în cadrul careia au prezentat informație detaliata despre fiecare pas al acesteea, încadrând profesorii în activitați practice.


Eugenia Suhalitca, sef adjunct al DÎ Dondușeni și inspector raional al catedrei profesorilor de limbi straine din raionul Donduseni a prezentat tema „Scrierea Creativă la orele de predare a limbii străine în școală”, a venit cu activitați practice și accesibile de implementare a scrierii creative la lecții precum și cu unele strategii pentru dezvoltarea creativitații elevilor. 
La finele trainingului profesorilor le-au fost înmânate certificate de participare din partea META.