Ședința Guvernului în raionul Dondușeni

30 noiembrie 2018

  Cabinetul de miniștri, în frunte cu prim-ministrul Pavel Filip s-a aflat astăzi, 30 noiembrie 2018, la Dondușeni, unde a avut loc o ședință cu reprezentanții administrației publice locale.

Ședința de azi face parte din strategia de comunicare a Executivului cu exponenţii administraţiilor publice, dar şi  cu oamenii simpli.

Ideea deplasărilor lunare în centrele raionale aparţine Partidului Democrat din Moldova şi a fost anunţată  de liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, în cdarul unui briefing.

”Pentru cetățeni și autoritățile locale, aceste vizite în teritoriu ale Guvernului vor fi o bună ocazie să discute cu miniștrii, să caute împreună soluții la rezolvarea problemelor pe care le au”, a punctat președintele PDM.

Pavel Filip a îndemnat reprezentanții administrației publice să vină cu inițiative care să îmbunătățească viața oamenilor din localități, asigurându-i de suportul administrației publice centrale în implementarea acestora.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții autorităților locale au abordat mai multe probleme, unele dintre acestea fiind soluționate pe loc.

La ședință, Pavel Filip a trecut în revistă și principalele reforme ale Guvernului, orientate spre îmbunătățirea mediului de afaceri, asigurarea stabilității financiare și reformele în domeniul social. ,,pensiile și salariile sunt încă mici, dar acestea se majorează în măsura posibilităților. Salariul mediu trecut a crescut cu 12%, pensia medie s-a majorat și ea. Urmează să muncim mai departe: oamenii trebuie să simtă creșterea economică în buzunarele proprii,, , a subliniat Pavel Filip.

Reforma fiscală, creşterea economică, dar şi alte măsuri întreprinse de Guvern în aproape trei ani vor permite majorarea pensiilor şi salariilor pentru aproape 200 de mii de bugetari.

Agenţii economici din raion, angajaţi din primării, dar şi alţi localnici au profitat de prezenţa membrilor Guvernului şi au avut întrebări și răspunsuri despre efectele reformei fiscale, care deja a intrat în vigoare.