Ședința Grupului de lucru

6 iunie 2019

La data de  5 iunie 2019, în biroul președintelui raionului Dondușeni, Vadim Lesnic s-a desfășurat ședința Grupului de lucru pentru evaluarea pagubei  cauzate de averse însoțite de descărcări electrice, temporar puternice, cu grindină și vijelie ce au avut loc pe data de 4 iunie 2019 pe teritoriul raionului. Pe lîngă membrii grupului de lucru la şedinţă a participat şi primarul de Plop, Aureliu Guțanu.

Șeful SPC ASSE Dondușeni, Valeriu Curarari a făcut o prezentare sumară a pagubelor înregistrate, a  intervențiilor deja făcute la fața locului, ca mai apoi reprezentanţii localităţilor afectate să se expună separat despre cele întâmplate conform actelor cu privire la constatarea și evaluarea daunelor materiale.

Șeful DAMRFC, Iurie Șaragov a adus la cunoștința membrilor grupului de lucru informația preliminară cu privire la pagubile aduse culturilor multeagricole și livezilor din teritoriul raionului Dondușeni.

Șeful SA ,,Drumuri Dondușeni,, Ion Corcimari a adus la cunoștință informația cu privire la starea căilor de acces în urma condițiilor meteo nefavorabile.

S-a hotărât ca membrii grupului de lucru să se  deplaseze în teritoriu pentru evaluarea pagubei produsă de condițiile  meteo nefavorabile, cu întocmirea actelor în primării și valoarea bănească a pierderilor.

Domnul președinte al raionului, Vadim Lesnic care este totodată președintele Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului a îndemnat pe toți membrii să dea dovadă de responsabilitate și să se implice activ la lichidarea consecințelor  nefavorabile pentru cetățeni, deoarece nimeni nu a fost asigurat de această stihie ajutorul acordat la moment va fi semnificativ. Iar în privința  cazurilor  mai grave, autoritățile publice locale de nivelul I ar urma să se adreseze cu un demers faţă de Guvern pentru a beneficia de suportul necesar.

 

Secția Administrație Publică