Ședință de lucru în incinta grădiniței s.Scăieni

23 februarie 2018

 

Vineri, 23 februarie 2018, Autoritatea tutelară de nivelul I și II, specialiștii  DASPF DEondușeni și consilierul raional, membru al Comisiei raionale pentru protecția copilului aflat în dificultate, d-na Emilia Vrabie, s-au întrunit într-o ședință de lucru cu colectivul educațional al grădiniței s.Scăieni și părinții copiilor înscriși în această instituție de învățământ preșcolar.

În cadrul ședinței au fost puse în discuție 2 întrebări principale:

  • Incluziunea copiilor din Serviciul de asistență parentală profesionistă în sistemul educațional,
  • Sensibilizarea comunității în privința dreptului prioritar al copiilor: la familie și educaț

 

Specialiștii DASPF Dondușeni au vorbit despre necesitatea de bază și dreptul copilului de a crește și a se dezvolta în mediul familial, relatând faptul, că cea mai optimă formă de protecție a copiilor rămași fără ocrotire părintească, este Serviciul de asistență parentală profesionistă.

D-na Ala Guțu, șefa DASPF Dondușeni a menționat că serviciul APP oferă copiilor șansa de socializare, de dobândire a abilităților esențiale pentru participarea la viața socială, de formare a Eului și a sistemului de valori. Deoarece, numai o generație cu un sistem de valori înalt poate deveni pilonul de sprijin în viitorul nostru.

D-na Emilia Vrabie a mulțumit Asistenților Parentali Profesioniști din s.Scăieni, care sunt cei mai mulți din raion, pentru curajul posedat,  toleranța și afecțiunea de care dau dovadă la îngrijirea copiilor din serviciu. Totodată, îndemnând membrii comunității să susțină Asistenții Parentali în Ocrotirea Dreptului Copilului privind creșterea și educarea în Familie și Dreptul la educație și învățătură.