Ședința Consiliului raional intern în domeniul diasporei , migrației și dezvoltării.

4 ianuarie 2018

m_DSC_0005

Joi ,04 ianuarie 2017 , în incinta Consiliului raional Dondușeni a avut loc ședința Consiliului raional intern în domeniul diaspore , migrației și dezvoltării.

Consiliul a fost creat în baza Dispoziției președintelui raionului Dondușeni nr.185-d din 27 octombrie 2017.

Preşedinte al Consiliului DMD –dl. Valeriu Casapu,vicepreşedinte al raionului Donduşeni;

Persoană responsabilă de exercitarea atribuțiilor de implementare a subiectelor ce țin de domeniul DMD la nivel tehnic – dl. Maxim Vitalie, specialist în domeniul tineret şi sport,

La ședință au participat membrii Consiliului , reprezentanții serviciilor desconcentrate și descentralizate din raion.

În cadrul discuțiilor a ședinței s-a constatat:

Moldovenii din diasporă nu numai că îşi duc traiul şi muncesc în est şi în vest, acolo dânşii şi-au pus pe roate afeceri, au stabilit nişte legături, au relaţii cu mediul de afaceri de acolo. În fiecare an, cu regularitate, trimit acasă peste 1,5 miliarde de dolari, formând în acest mod până la 30% din PIB-ul țării. Dar nu trebuie să uităm că tot ei sunt acei pe care mereu îi frământă dorul de patrie, care vor să revină şi să-şi crească copii, să-şi dezvolte o afacere la ei acasă. Noi, cetăţenii care ne aflăm la baştină şi statul trebuie să nu permitem ca moldovenii din diasporă să se considere uitaţi sau inutili, ci dimpotrivă – aşteptaţi şi de folos în patrie.