Programele de schimbare a comportamentului agresiv și adictiv la adolescenți

29 noiembrie 2019

La 28 noiembrie 2019, în incinta Casei raionale de Cultură, IMPS CMF Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor ”ATIS” Bălți în parteneriat cu A.O. ”Tinerii pentru dreptul la viață” fil.Bălți și în colaborare cu DECT Dondușeni a organizat traningul ,,Programele de schimbare a comportamentului agresiv și adictiv la adolescenți”.

La traning au participat 24 de specialiști din instituțiile de învățământ din raion de următorul profil:

  1. Directori adjuncți pentru educație,
  2. Psihologi școlari,

Traningul s-a desfășurat în cadrul proiectului  ,,Împuternicirea  adolescenților, în special a celor vulnerabili și cu risc sporit de infectare, de a accesa serviciile de sănătate prietenoase tinerilor prin mobilizarea comunității și intervențiilor de schimbare a comportamentului la nivel local”, finanțat de UNICEF Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Scopul trainingului a constat în transmiterea bunelor practici și experiențe de succes a programelor, crearea condițiilor de îmbunătățire a calității vieții și prevenirea comportamentului agresiv.

La finalul activității, participanților le-au fost oferite materiale cu descrierea detaliată a tuturor ședințelor și activităților din cadrul Programului,  recomandări metodice privind organizarea și desfășurarea ședințelor și documente organizatorice.