Port popular

24 iunie 2018

La data de 24 iunie  2018, în satul Plop raionul Dondușeni, a fost desfășurat Festivalul Cântecului, Dansului, Portului și Meșteșugurilor Populare, eveniment organizat de către Consiliul RaionalDondușeni, sub conducerea președintelui Vadim Lesnic, în colaborare cu Primăria satul Plop, în frunte cu primarul localității Aureliu Guțanu.

Evenimentul a fost onorat cu prezența multor oaspeți de onoare,președinți a raioanelor Ocnița, Edineț, Soroca, Criuleni,primari din raionul Dondușeni, cât și de peste munți și anume Primarul localității Valea Viilor, județul Sibiu, România, dl. Avram Ilie Pintea, însoțit de Grupul folcloric “Marțian Negrea” și meșterii populari Maria Avram și Dorina Haiduc.

În cadrul festivalului am avut ocazia să vizităm frumoasa expoziție acelor mai iscusiți meșteri populari din raion cât și din raionele din vecinătate, prezenți la sărbătoare.

La fel, cu  program artistic variat, ne-au înfrumusețat sărbătoarea 15 colectivele artistice din raionul Dondușeni, cât și 4  Formațiile folclorice din raionele Drochia, Glodeni, Ocnița, Edineț.

Sperăm că acest eveniment frumos ne-a mobilizat să păstrăm, să purtăm, să promovăm tradițiile și obiceiurile care ne reprezintă neamul.