OMUL ANULUI 2018, Dondușeni

21 decembrie 2018

Tradițional în prag de An Nou la Dondușeni se organizează și se desfășoară evenimentul ,,Omul Anului,,. Cea de-a II ediție  OMUL ANULUI 2018 a avut loc la 19 decembrie 2018 în incinta Casei Raionale de Cultură.

Scopul activității este desemnarea laureaților din diferite domenii pentru muncă și performanțe obținute în anul care a trecut.

Omul înfrumusețează locul, așa spune o veche parabolă. Este imposibil să nu accepți această afirmație, or prin muncă se creează bunuri, se fac descoperiri, se scot în evidență foarte multe valori de care orice om are nevoie, iar societatea în deosebi.

Evenimentul a început cu prezentarea folclorică a ansamblului ,,Cimbrișor,, din com.Sudarca. Apoi moderatorii au invitat în scenă președintele raionului dl. Vadim Lesnic, deputatul în parlamentul RM, Iurie Chiorescu, vicepreședinții raionului, Valeriu Casapu și Viorel Rusu. În fața a circa 400 de persoane președintele raionului a înmânat trofee și diplome celor mai marcante personalități din raionul Dondușeni și nu numai.

Compartimentul I

Blocul I ,,Elevul anului,, a fost prezentat de Ana Pijevscaia, eleva cl.XII, LT ,,Gaudeamus,, și Agnesa Pavlișciuc, Centrul de Creație al Copiilor și Adolescenților pentru talent interpretativ.

Blocul II ,,Societate,,

Categoria ,,Administrație Publică,, a evidențiat primarii de Tîrnova și Țaul în persoanele Valentin Cebotari și Andronie Mitrică , pentru inițiativă și responsabilitate, profesionalism și contribuție substanțială în dezvoltarea și promovarea localității.

Categoria ,,Medicină și sănătate,,

Vitalie  Gorin, vice-director  IMSP -Spitalul raional Dondușeni,

pentru devotament, dăruire  și înalt profesionalism.

Vitalie Pricopmedic de familie  IMSP  Centrul de Sănătate Țaul,

pentru devotament, dăruire și înalt profesionalism.

 Categoria ,,Asistență socială ,,

Angela Stețenco , asistent social comunitar s. Climăuți, pentru succese remarcabile și profesionalism în domeniul social

Categoria ,,Securitate publică”,

Igor Banu,  ofițer de investigație Biroul zonal al Poliției criminale,

pentru dăruire, performanțe deosebite în domeniul securității publice a cetațenilor

Categoria ,,Societate civilă”

Valentina Corostovschi   Bunicii   Grijulii , pentru cea mai activă  organizație nonguvernamentală și implementarea proiectelor sociale

    Categoria „Filantropie”

 Emil Teofil  Bălteanu,   ctitor al Bisericii Ortodoxe „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Dondușeni, pentru  generozitate, devotament înalt  și perseverență în promovarea valorilor culturale și moral-spirituale ale neamului.

 Categoria  Devotament în muncă”

 Raisa BÎRÎIAC,  muncitor, Întreprinderea Municipală „Apa Canal”pentru abnegație și spirit gospodăresc.

  Blocul III ,,Educație, Cultură și Sport”

Categoria ,, Educație”

Lidia CernețchiImanager, Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin

pentru dedicație, succese remarcabile și înalt profesionalism managerial

 Larisa Ungurean,  profesor, Liceul Teoretic „Gaudeamus”pentru dedicație, profesionalism și succese remarcabile în educarea tinerei generații

 Ala Rotaru ,   metodist, grădinița „Luceafărul”, mentor raional în educație timpurie, pentru dăruire și profesionalism înalt în formarea cadrelor didactice din instituțiile de educație timpurie  din raion

Categoria Cultură

Vladimir Beiu,   coregraf, Palatul  de Cultură Țaul, pentru dăruire, performanțe deosebite în valorificarea tradițiilor naționale prin dans.

 Mihai Petic conducător  artistic, fanfara de copii  „Haiducii”, Casa de Cultură s. Dondușeni,  pentru dăruire și performanțe deosebite în educarea tinerei generații de instrumentiști

Categoria ,,Sport

Denis Tachii , discipol al scolii sportive Dondușeni,

pentru performanțe deosebite  obținute la competițiile sportive și promovarea raionului prin sport pe arenele  republicane și internaționale.

 Antrenorul Anului  

 Ruslan Varzari , antrenor al echipei raionala de baschet „ Donbaschet”, multiplă campioană a Republicii Moldova,  pentru profesionalism, performanțe și merite deosebite în promovarea imaginii raionului  prin sport.

  Blocul IV ,,Management și Antreprenoriat”

Categoria ,,Contribuabilul  Anului”,

 Ghenadie Cioinac,  conducător Întreprinderea Mixtă  “Agroelit”  SRL ,

pentru mărinimie  și  generozitate, pentru cea mai mare contribuție adusă bugetului rational

Categoria ,,Business și administare”

Leonid  Barg ,  conducător  SRL “Redi- Agro” – pentru activitate eficientă de antreprenoriat și gestiunea eficientă a afacerii.

 Compartimentul II

Premii speciale

 Svetlana Sainsus-  cofondatorul platformei CARITATE.MD, pentru dăruire de sine, efort și implicare în salvarea vieților

 Veaceslav Matiescu,   Blagocinul sectorului  nr.1 Dondușeni, Protoiereu  Mitrofor , pentru abnegație, implicare și parteneriat eficient

Rodion PleșcaProtoiereu – Mitrofor  s.Scăieni, pentru abnegație, implicare și parteneriat eficient

 

 Roman Botezat, preot-paroh,  Biserica Ortodoxă „Acoperământul Maicii Domnului”, Dondușeni,  pentru dedicație și perseverență în promovarea valorilor culturale și moral-spirituale ale neamului.

Compartimentul III

TITLUL ,,Cetățean de onoare al raionului Dondușeni”

 Alexei Chiriac, antreprenor în domeniul agriculturii,

pentru aportul substanțial în dezvoltarea  social-economică a raionului Dondușeni, precum și pentru  cea mai mare contribuție în formarea și suplinirea  Bugetului  Public Național.

 Alexandru  Gudima – doctor în medicină, conferențiar cercetător pentru  merite deosebite în domeniul medicinii  și pentru promovarea imaginii raionului Dondușeni în țară și peste hotare.

 Igor Rusu,  interpret de muzică populară,  deținător al titlului  „Artist Emerit”, pentru meritele deosebite în promovarea valorilor culturale  și a imaginii raionului Dondușeni în plan național și internațional.

Valentin GUȚU  (post-mortem), vicecampion mondial și european la judo, campion al URSS la sambo, maestru al sportului de categorie internațională, antrenor emerit al Republicii Moldova, Președinte al Federației Naționale de Judo, băștinaș al s.Horodiște.

Atmosfera a fost întreținută printr-un show excepțional alături de Ansamblul Plăieșii, conducător artistic Nicolae Gribincea, laureat al mai multor festivaluri naționale și international.

Nina Juraveț