O STELUȚĂ INDUSTRIALĂ LA NORDUL ȚĂRII

26 iulie 2018

De multă vreme  se discută despre scăderea ponderii industriei în Republica Moldova, fapt care  a condus la migrație și  chiar exod.

La Dondușeni,  s-ar părea imprevizibil, a fost construită și dată în explotarea o fabrică textilă „MollTexGrup” SRL,  pe surse de investiție, dar la noi acasă, ba chiar lângă casă.

S-au deschis peste 700 de locuri de muncă, inclusiv cusătorese, cu experiență, chiar și fără experiență, cu drept de a se califica direct la întreprindere. Pe lângă locurile de bază , urmează a fi identificate și locuri de muncă conexe, precum cele de transport, alimentație, comerț,  întreprindrea are la dispoziție  o hală de producere,  una de  depozit, cantină și altele.

Deja 40 de cusătorese lucrează, ele fiind din localitățile raionului, unele chiar au venit din industria similară din Bălți, fiind motivate prin loc de muncă atractiv, condiții bune , salariu motivant și vecinătate cu locul de trai.

Fabrica va exporta confecțiile în Uniunea Europeană, îndeplinind comenzi de brand, precum  Zara,  Benetton , H &M, aplicând tehnologii noi.

Sperăm la un impact benefic pentru investitori ,producători, beneficiari.

 

Nina Juraveț, Dondușeni