Noutăţi din comuna Frasin, În curînd Apă potabilă pentru locuitorii s. Frasin

19 aprilie 2017

 

În cel mai apropiat timp locuitorii satului Frasin vor beneficia de apă potabilă de calitate la robinet. Deja au demarat lucrările la proiectul de construcţie a apeductului şi sistemului de canalizare a localităţii. Darea în exploatare a obiectului ecologic va avea loc după expirarea a 18 luni, aceasta fiind durata proiectului în valoare de 29 mln. lei.

O bună parte din costul proiectului, 25 mln. lei a fost examinată şi aprobată de Consiliul de Administrare a Fondului Ecologic Naţional, iar diferenţa de 4 mln. lei este alocată de către primăria comunei Frasin.

Primarul comunei, dl Anatolie Bojenco afirmă că este prevăzută îndeplinirea lucrărilor pe un traseu cu lungimea de 28 km. Implementarea proiectului va avea drept rezultat forarea sondelor de apă, instalarera a două turnuri de apă, construcţia staţiei de pompare, amenajarea zonei de protecţie sanitară, a 8 fîntîni în vilanul satului şi a staţiei de epurare.

Locuitorii satului Frasin se bucură de faptul că în curînd vor beneficia în regim non-stop de cel mai preţios element al naturii şi dar al Domnului – apa. Lucrările sînt îndeplinite de angajaţii firmei „Atractiv Invest” din or. Chişinău.

– Lipsa sistemului de apeduct şi canalizare, afirmă domnul primar, este o problemă actuală şi pentru satul Codrenii-Noi, localitate ce face parte din comuna Frasin. Pentru satul Codrenii-Noi e în derulare un proiect similar în sumă de 8 mln. lei. În această direcţie muncim abia la dimensiunea lucrărilor de proiectare, care au un cost de aproximativ 120 mii lei.

Începuturile sînt bune, sperăm să ajungem la tăierea panglicii, la recepţia finală a proiectelor sus-pomenite şi să citim emoţii nenumărate de bucurie pe feţele locuitorilor ambelor localităţi din comuna Frasin, iar primarul şi Consiliul local să aibă pe masă alte două proiecte spre implementare în orice alt domeniu. Le va reuşi, deoarece echipa de consilieri şi idilul sînt oameni cu viziuni clare şi de perspectivă.