,,Lumea e plină de minuni dar nimic nu-i mai minunat ca, copii,,

26 decembrie 2017

DIRECȚIA ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIE A FAMILIEI DONDUȘENI 

SERVICIUL ASISTENȚĂ PARENTALĂ PROFESIONISTĂ 

,,Lumea e plină de minuni dar nimic nu-i mai minunat ca, copii,,

La data de  26 decembrie 2017 în  cadrul Consiliului raionului Dondușeni a avut loc ședința consilierilor raionali, astfel am venit s-ăi felicitam din suflet pe consilieri cu prilejul frumoaselor sărbători de iarnă împreună cu copii plasați în Serviciul asistență parentală profesionistă.

Serviciul asistență parentală profesionistă este fomă de protecție pentru copii rămași fără ocrotire părintească deosebit de importantă pentru noi, deși la etapa de constituire a Serviciului,  nu  am crezut că vom obține succese atît de frumoase, însă pe parcursul anilor  Serviciul asistență parentală profesionistă doar acumulând experiență a obținut bune practici fiind un ultim colac de salvare pentru un copilaș rămas singur în fața durerii și disperării. La moment în cadrul serviciului activează 11 familii de asistenți parentali profesioniști – familii cu suflet mare în care sunt plasați 25 copii rămași în voia soartei, copii care au obținut o familie adevărată și succese frumoase.

Copilașii au venit în fața consilierilor în haine de sărbătoare cu colinde, poezii și urări de bine, pentru ce au fost premiați de către Peședintele raionului Dondușeni – Vadim Lesnic, Vicepreședintele raionului Dondușeni – Valeriu Casapu și Consilierii raionului Dondușeni cu dulciuri, fructe, colaci precum și cu o suma de bani în mărime de 1900 lei, bani care copii i-au împărțit în mod egal.

Copilașilor le tremura inima de fericire și emoții frumoase, au împlut sălile consiliului raional cu clinchete de zurgălăi, zîmbete sincere, nevinovete și energie pozitivă.

Urările de bine au continuat în cadrul Direcției asistență socială și protecție a familei Dondușeni unde pe copilași îi aștepta Moș Crăciun cu un sac plin de cadouri. Copii împreună cu specialiștii direcției, asistenții parentali profesioniști, au cîntat, au dansat, au recitat poezii și au primit de la Moșul cadouri și felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Ziua  de 26 decembrie 2017 v-a rămîne în amintirea copiilor plasați în Serviciul asistență parental profesionistă ca o zi de sărbătoare în care au petrecut-o cu căldură alături de cei dragi. Iar cei maturi s-au convins încă o dată că datorită copiilor sărbătorile sunt mai colorate și că lacrimile din ochi sunt de fapt de fericire.

„Fie ca bucuria şi liniştea adusă de magia sărbatorilor de iarnă să te însoţească pe tot parcursul anului 2018. Cu speranţa că anul nou va fi mai bun, să crezi mai mult în tine, să ai parte de iubire, să ierţi mult mai uşor, să munceşti cu mai mult spor! La mulţi ani!