Întrunire de parteneriat în or. Iași

27 martie 2018

        Marți 27 martie 2018 la invitația Președintelui Consiliului Județian Iași, Consiliului Județian Iași, delegația din raionul Dondușeni în frunte cu vice – președintele raionului Dl. ValeriuCasapu, primarul comunei Tărnova , Dl. Valentin Cibotari, primarul satului Baraboi, Dl. Andrei Țurcanu și primarul satului Sudarca, Dl. Anatol Lisnic au participat la o întrunire de parteneriat în or. Iași.

Întrunirea a fost inițiată în baza prevederilor Declarației comune privind instituirea unui parteneriat strategic între Romănia și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, semnată la București, la 27 aprilie 2010, precum și prevederile Planului de acțiune între Guvernul Romăniei și Guvernul Republicii Moldova pentru aplicarea Declarației Comune, semnat la Iași la 3 martie 2012.

În cadrul acestei întruniri, au fost semnate acorduri de cooperare între Consiliul Județian Iași și reprezentanții raioanelor din Republica Moldova. Parteneriatele încheiate vizează colaborare în domeniile: economie, cultură, sport, tineret, educație, turism, transport, protecție medico-socială și protecția mediului înconjurător.

           Totodată instituțiile publice din cele două țări vor elabora, vor accesa surse de finanțare comune și vor fi implementate proiecte transfrontaliere.

           Reprezentanții Consiliului Județian, Înaltpreasfințitul Teofan – Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și delegațiile din Republica Moldova la Catedrala Mitropolitană au participat la Liturgie care a fost urmată de o slujbă de Tedeum.  Apoi au fost depuse coroane de flori la mormintele deputaților din Sfatul Țării.