ÎN PRIM-PLAN CONFORTUL PENTRU COPII

8 octombrie 2018

De mai mult timp  , în satul Plop , raionul Dondușeni nu funcționa grădinița de copii. Motive se găseau  în permanență, dar primarul din localitate, dl. Aurel  Guțanu  a  mers  pe  altă cale , calea căutărilor  de soluții, căutare de surse și resurse ,confruntarea obstacolelor și anihilarea riscurilor. Și a reușit, pentru că la 1 octombrie curent , în localitate și-a deschis larg ușile „Academia Picilor”, o nouă instituție de educație timpurie. Bucuria tuturor este imensă, dar a mămicilor și copiilor lor  este de nedescris. Clădirea este dotată cu tot ce este necesar, 2 dormitoare , 2 săli de ocupație și joacă, cantină cu aparataj electrocasnic modern , apă și sanație, căldură, totul corespunde standardelor, confortul copiilor a fost și va rămâne în prim-plan.

La solemnitatea deschiderii au participat parlamentarul Iurie Chiorescu, oficialitățile raionului în frunte cu Vadim Lesnic, președintele raionului, Gheorghe Panfil,  ex-primarul localității , actualmente agent economic, reprezentanții APL nivel I și II,primarul de Climăuți Mariana Chiriac, reprezentanți  a Direcției Educație Cultură și Turism, oaspeți și invitați. Primarul din localitate a prezentat obiectul dat în exploatare, a subliniat sursele financiare  estimate la 3 mln.200 mii lei din bugetul primăriei ,600 mii lei din bugetul de stat. Mobilierul și amenajarea terenului de joacă au fost dotate din banii contribuabililor români, acordați de Guvernul României. Aparatele electrocasnice și vesela au fost procurate din bugetul primăriei Plop.

Micuții au manifestat deosebit interes față de fiecare adult venit la deschidere, au examinat toate cadourile și ochișorii lor sclipeau de bucurie și satisfacție. Ei sunt mândria noastră , au spus oaspeții, ei sunt viitorul și merită  toate investițiile materiale, morale ,etc.

La mulți ani, „ Academia Picilor”, La mulți ani celor ce au contribuit și redeschis acest edificiu.

Nina Juraveț