În atenția primarilor, conducătorilor și cetățenilor ! Vaccinarea contra gripei a început !

17 octombrie 2017

Instituțiile Medicale Primare din raion – Centrul de Sănătate Dondușeni, Țaul și Sudarca au receptionat de la Centrul de Sănătate Publică Dondușeni 1220 doze de vaccine antigripale, deci Campania de vaccinate impotriva virusului gripal a început.

Va indemn dragi cetățeni să vă adresați în cabinetele medicului de familie, pe lista cărora sunteți inscrisi și să solicitati sa fiti vaccinati.

În scopul asigurarii protejarii contra gripei si evitarea complicatiilor postgripale vor fi vaccinati persoanele cu risc sporit de infectare asa cum sint lucratorii Institutiilor Medico Sanitare Publice,Spitalul raional și Centrele de Sănătate, Centrului de Sanatate Publica, efectivul Ministerului Afacerilor Interne, personalul institutiilor de asistenta sociala și azilului, personalul organelor de conducere din Administratia Publica Locala, cei care sint de importanta majora in asigurarea funcționării serviciilor de îngrijiri medicale și de securitate a statului.

La fel cu risc sporit de îmbolnăvire sunt copiii și adulții cu diferite maladii cronice care au risc înalt de complicații datorită gripei, copiii institutionalizati in orfelinate, case și școli internate, sanatorii, bătrîni si invalizii instituționalizați în aziluri, alte contingente.

Copiii pot fi vaccinați de la virsta de 9 ani.

Vaccinul poate fi administrat cu precauție femeilor gravide și mamelor care alaptează.

Seroprotecția împotriva virusului gripal se obține într-un interval de 2 săptămîni de la vaccinare. Durata imunizării post-vaccinare în mod obișnuit este cuprinsa între 6-12 luni.

Vă așteptăm în zilele de luni-simbătă pentru a face un consult la medicul de familie, a fi examinați si vaccinați gratis împotriva gripei către sezonul gripal 2017-2018.

Șef IMSP-CS Dondușeni Adelina Celac