Impact din proiect.

3 septembrie 2018

La început de toamnă pretutindeni sună clopoțelul vestind despre începutul unui nou an școlar și despre Ziua cunoștințelor.

Anul curent s-au suprapus pe 3 septembrie mai multe date remarcabile, inclusiv și jubileul de 90 de ani a marelui prozator Ion Druță.

Toate localitățile, toate instituțiile din raionul Dondușeni au deschis larg ușile pentru a îmbrățișa copiii școlari, dar cu deosebit curaj și intenții pentru durabilitate au făcut acest lucru locuitorii s.Rediul Mare în frunte cu primarul Ludmila Harabari. Anume la Rediul Mare a fost inaugurată deschiderea Gimnaziului -Grădiniță ,,Ion Dediu,,.

Este importantă prezența Președintelui raionului Vadim Lesnic și a vicepreședintelui raionului Valeriu Casapu la eveniment, a Academicianului Ion Dediu, al ex-ministrului Învățământului Corina Fusu.

Toți oaspeții și băștinașii  au simțit aroma amintirilor anilor de școală, au felicitat copiii profesorii cu prilejul frumoaselor sărbători și au împărtășit împreună bucuria așteptărilor împlinite, a finisării reparației Gimnaziului- Grădiniță cu suportul financiar al Guvernului României și a Consiliului raional.

Grație muncii zbuciumate a primarului din localiate a fost sfințit acest lăcaș pentru cea mai sacră valoare – copilul.