Gimnaziul ,,Vasile Gangal,, din s.Horodiște la 100 de ani de la deschidere.

8 octombrie 2018

Recent, în ajunul Zilei Profesorului, comunitatea s.Horodiște din raionul Dondușeni, dascalii din gimnaziul ,,Vasile Gangal,, , învățătorii și profesorii care timp de o viață au depus muncă, forță, energie talent și inima pe altarul școlii, preotul satului Dorimedont Rotaru, care  mai e și profesor în școală, s-au întrunit în sărbătoare cu ocazia zilei profesionale și în același context au serbat jubileul de 100 de ani de la deschiderea școlii din localitate.

Festivitatea a avut loc în incinta Casei de cultură și moderator a fost directorul Eva Pumnea.

În decurs de un secol, în gimnaziu și-au desfășurat activitatea 8 directori, fiecare manifestând abilități manageriale deosebite. La eveniment era prezentă dna Polina Semeniuc care acum e la vârsta frumoasă de 86 de ani, dumneaei a fost managerul acestei instituții timp de 40 de ani.

Pentru dumneaei și pentru distinșii dascăli care au activat și activează în gimnaziu, Administrația publică locală, primarul satului Boris Burcatîi a organizat minunata sărbătoare cu mese încărcate de bucate și cu lăutari.

Domnul primar le-a adresat educatorilor și profesorilor sincere felicitări și le-a decernat diplome de merit.

La eveniment au mai participat oficiali din conducerea raionului: dl.Vadim Lesnic, președintele raionului; dna Gulnara Grigoriev, șeful Direcției Educație, Cultură  și Turism; dna Liliana Guțanu, șef-adjunct al DECT.

Domnul Vadim Lesnic, în mesajul său a menționat că învățătorii și profesorii sunt și au fost în toate timpurile ,,elita unei societăți, oameni cu har Dumnezeiesc, culți, inteligenți, deștepți și înțelepți,,.