Fundația lui Vlad Plahotniuc ,,Edelweiss,, a dăruit LT ,,Alexei Mateevici,, din or.Dondușeni inventarul sportiv de care avea nevoie.

16 octombrie 2018

Educația fizică a tinerei generații constituie unul dintre elementele de bază ale sistemului educațional al copiilor. Ea contribuie la pregătirea unui tineret capabil, sănătos și puternic, pentru a se integra în societatea modernă.

Profesorii de educație fizică din Liceul Teoretic „Alexei Mateevici”, or. Dondușeni, Fedișin Elena și Curdulean Dinu, preocupându-se de organizarea unui conținut atractiv  pentru lecțiile organizate, au solicitat sprijin din partea Fundației lui Vlad Plahotniuc, „Edelweiss”.

Astfel, recent, echipa „Edelweiss” a ajuns la liceu cu mingi de volei, baschet, fotbal, dar și cu câteva saltele de gimnastică. Cei mai tentați de echipamentul sportiv au fost copiii.

„Condiţiile nu erau prea bune până acum, pentru că nu aveam dotare, nu aveam echipament. Mingile noastre sunt vechi, rupte și provoacă durere la aruncare”, a spus o elevă.

Profesorii de sport și conducerea liceului au avut doar cuvinte de laudă la adresa materialelor sportive primite și susțin faptul că acestea vor fi de folos atât celor 563 de copii care își fac studiile în școală, cât și generațiilor viitoare.

„Aceste mingi sunt de calitate superioară. Vă mulțumim foarte mult pentru cooperare și acceptare”, a menționat Fedișin Elena, profesoară de educație fizică.

„Ne-am adresat Fundației „Edelweiss” știind că dumnealor sunt receptivi la doleanțele oamenilor și , într-adevăr, am fost tratați cu mare drag și atenție de la bun început”, a declarat Anelia Bordeianu, managerul liceului.

Lidia Cucoș, directorul executiv al „Edelweiss-ului”, a vorbit despre dorința Fundației de a răspunde și de a ajuta acolo unde este nevoie, fie că este vorba de copii sau vârstnici. Fundația lui Vlad Plahotniuc susține și încurajează sportul. Prezența noastră la liceul din Dondușeni dovedește, încă o dată, acest lucru. Noi am aflat că tinerii de aici duc lipsă de inventar sportiv. Am venit cu mare drag și le-am adus toate cele necesare”.

E de menționat faptul că donația de inventar sportiv nu este prima contribuție a Fundației la bucuria copiilor din Dondușeni. Cu câțiva ani în urmă  „Edelweiss” a mai făcut o donație de carte pentru biblioteca liceului, oferindu-le elevilor acces  la operele scriitorilor îndrăgiți.

Președintele raionului, LESNIC Vadim, a amintit și de terenul de joacă, pe care „Edelweiss-ul” l-a amenajat în oraș și a mulțumit în numele tuturor locuitorilor din raion, pentru ajutorul acordat : „Avem un teren de joacă minunat în orașul Dondușeni, amenajat de „Edelweiss”, de care se bucură toți copiii. Acest inventar sportiv este încă un dar frumos, pentru care vă mulțumim!”.