Festivalul Cântecului Pascal ,,Hristos a înviat,, , ediția 2019

2 mai 2019

La data de 2 mai 2019, în Piața centrală a orașului Dondușeni s-a petrecut Festivalul Cântecului pascal ,,Hristos a înviat,, , ediția 2019 . Festivalul este organizat la inițiativa președintelui raionului, Vadim Lesnic.

În cadrul Festivalului au evaluat colective artistice și coruri bisericești din raion care au interpretat cântece pastorale dedicate Învierii lui Hristos. De la cei mai mici, până la cei mai mari, toți au urmărit cu un interes deosebit expoziția de Paști ,,Lumina Învierii,, , care a întrunit elemente caracteristice sărbătorilor de paști, ouă încondeiate, copturi și bucate tradiționale, dulciuri, icoane, dar și alte lucrări executate cu dibăcie de meșterii populari.

Festivalul Cântecului Pascal s-a remarcat și prin prezența fețelor bisericești a Prea Sfințitului NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni, a deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Igor Vremea. Președintele raionului a mulțumit tuturor pentru implicare și participare în cadrul festivalului, iar Preasfințitul Nicodim, episcop de Edineț și Briceni a transmis mesajul de binecuvântare celor prezenți. Festivalul a devenit un adevărat prilej de sărbătoare pentru mai multe familii care au primit coșuri cu produse alimentare și diverse cadouri.