Femeia

7 martie 2018

Femeia, trandafir ceresc în viața pămîntească

Sărbătorile primăverii, de fiecare dată, presupun o atmosferă aparte: mai sacră și mai feerică. Ziua Internațională a Femeii o marcăm primăvara, deoarece este între ele o legătură incontestabilă: și femeia, și primăvara sunt dătătoare de viață, ambele sunt simbolul noului și al renașterii.

Pentru femei, pentru ele dragele, doritele, bunele, pentru ele, trandafiri cerești, în viața pămîntească, bărbații din imagine, personalități notorii din raion și republică, au dat o petrecere de zile mari, cu lăutari, cu mese copioase, și chiar cu trucuri de magie. Sărbătoare oferită din suflet, pregătită minuțios, cu inteligență au dăruit doamnelor și domnițelor Iurie Chiorescu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova; Vadim Lesnic, președintele raionului Dondușeni; Valeriu Casapu, vicepreședintele raionului; Aureliu Guțanu, vicepreședintele OT a PDM și primar de Plop; Andronie Mitrica, vicepreședinte al OT a PDM și primar de Țaul, cu suportul Consiliului raional.

În sala mare a restaurantului „Donum Grand”, în Ziua de 6 martie, zi plnă de lumină și feminitate, bărbații s-au apropiat cu căldură și pietate de inimile celor peste o sută de invitate: mame, soții, surori, bunici, prietene, colege, aducîndu-le cele mai frumoase mesaje de felicitare, slove de recunoștință, imn de sănătate, doleanțe de succes, în același rînd venerîndu-le și încurajîndu-le să fie mereu îmbătate de fericire, să-și păstreze farmecul sufletului, bunătatea inimii.

Cîntecul, dansul, voia bună au umplut sala. Hangul l-au ținut artiștii de la Casa raională de cultură la bagheta moderatoarei Renata Lungu, șeful interimar al Secției Cultură. Soliștii Viorica Cojocaru, Galina Gluhoi, Valeriu Tamazlâcaru, Anatolie Lachi, Ion Țurcanu.

Frumoasele doamne și-au delectat auzul cu superbe melodii de sărbătoare, au dansat în hora mare, uitînd de, dureri, necaz, au zîmbit, au spus glume, și-au lăudat copiii și nepoții. Atmosfera sărbătorii a fost pentru dumnealor întremătoare, au devenit mai gingașe, mai tinere, mai frumoase, mai pline de grație. Doamna Mariana Chiriac, preşedintele OT de Femei a PDM, primar de Climăuţi, a mulţumit tuturor doamnelor pentru prezenţă şi pentru că-i acordă susţinere de câte ori e necesar, dar şi bărbaţilor care au adus primăvară în suflete de femeie.