Din activitatea taberei de odihnă ”Speranța” s. Plop

24 iulie 2017

La tabăra de odihnă s.Plop s-a finalizat primul schimb (15-24 iulie) în care s-au odihnit 197 copii cu vârsta 7-10 ani din instituțiile de învățământ din raion.20 bilete de odihnă au fost atribuite gratis copiilor din familii social-vulnerabile.

Ca obiective la organizarea activităților educative în tabără, au constituit: organizarea odihnei şi întremării sănătății copiilor şi adolescenţilor bazată pe respectarea normelor igienice, sanitare şi alimentare;crearea condiţiilor pentru dezvoltarea capacităţilor intelectuale, afective şi volitive ale copiilor; însuşirea şi practicarea unor activităţi specifice vârstei şi adresate petrecerii timpului liber în mod benefic (jocuri, comportamente, manifestări); dezvoltarea capacităţii de a accepta noi provocări, care impun implicare personală în descoperirea de soluţii practice şi utile vieţii de zi cu zi; dezvoltarea imaginaţiei şi creativităţii, analiză şi raţionare individuală şi de grup; dezvoltarea încrederii în propriile capacităţi şi a stimei de sine în raport cu ceilalţi, dar şi cu sine însuşi;educarea mândriei naţionale şi a obligaţiunilor civice fundamentale; formarea atitudinii responsabile faţă de mediul ambiant.

Pentru a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea vacanței de vară, personalul didactic al taberei, a organizat un șir de activități conform planului de activitate:Ziua cunoștinței, Ziua Moldovei, Ziua Securității Civile, Ziua Recunoștinței, Ziua Surprizelor, Ziua Umorului, Ziua Speranței și Viitorului, Ziua Sportivului, Ziua Paparudelor.

Pe parcursul schimbului I, în vizită la copii, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție și Situații Excepționale care au adus tehnică din dotare, au venit cu autospecială. Prezența acestora în tabără a avut menirea de a educa copiii în domeniul vieții și sănătății copiilor.

Activitatea taberei este monitorizată în permanență de către ANSA, Centrul de Sănătate Publică, Secția Situații Excepționale, Inspectoratul de Poliție .

Schimbul 2 se va începe de la 27 iulie și va dura pînă la 05 august 2017, va prevedea diverse activități educative, pentru cei 200 copii care se vor odihni și întrema sănătatea.

Primul tur a fost deosebit prin vizitele înalților oficiali la deschiderea taberei în sezonul estival 2017: vicepreședintele raionului, dl Valeriu Casapu dl Iurie Chiorescu , deputat în parlamentul RM, dl. Vadim Lesnic, consilier raional, coordonator al Partidului Democrat din RM, reprezentanți de la Situații Excepționale, dna Raisa Chiselița, medic –șef Centrul de Sănătate Publică, dna Adelina Celac, șef Centru de Sănătate Dondușeni, dl Iurie Vengher, șef ANSA, dl Ilie Svârnei, șef al Inspectoratului de Poliție Dondușeni, șef adjunct OLSDÎ Dondușeni, Eugenia Suhalitca, inspector școlar, Alexei Chiviriga.

Natalia Cojocaru, director tabăra de odihnă ”Speranța” s. Plop