Deputatul Iurie Chiorescu, în teritoriu

3 iulie 2017

Luni, 3 iulie 2017, locuitorii satelor Moşana şi Pocrovca s-au întîlnit cu deputatul în Parlamentul RM, Iurie Chiorescu, care a fost în vizită de lucru.

În satul Moşana, întîlnirea cu cetăţenii a avut loc în incinta Oficiului medicilor de familie. Deputatul a fost însoţit de Vadim Lesnic, consilier raional, coordonatorul Partidului Democrat din Moldova în teritoriu, Simion Rotaru, secretarul OT Donduşeni a PDM.

În sate au fost prezenţi primarii localităţilor, domnii Victor Crivoi (Moşana) şi Ivan Rîlilschii (Pocrovca); inspectorul de muncă, Anatolie Irinin; şeful fil. Donduşeni a întreprinderii „Edineţ-Gaz”, Oleg Bernaz; şeful CS Donduşeni, Adelina Celac; managerul gimn. Moşana, Larisa Traci; consilier raional, Marina Ceremuş; agenţi economici din ambele localităţi.

Subiectele puse în discuţie au fost destul de diverse; cu privire la reforma administrativ-teritorială; proiectele, promovate (accesate) de domnii primari; dar şi cu privire la investiţii, granturi, proiecte pentru minorităţile naţionale; preţului mic la merele ce le vînd la suc; la reforma spitalicească.

Cetăţenii s-au plîns pe situaţia în care, în scopul dezvoltării afacerilor în domeniul agrar, sunt nevoiţi să ia credite de la băncile comerciale la un procent foarte mare. Primarii au cerut deputatului Chiorescu să aducă la cunoştinţa parlamentarilor ca să influinţeze, ca legile, pentru care votează să fie şi implementate, adică să lucreze, să fie create condiţii şi locuri de muncă, să fie deschise cît mai multe pieţe de desfacere pentru comercializarea producţiei, în mare parte agrară.