Denis Tachi mândria de forță a raionului Dondușeni

29 mai 2018

Născut în orașul Dondușeni, Denis Tachi  a crescut împreună cu alți copii și părea că nu se deosebește prin nimic. Studia la Liceul Teoretic A. Mateevici, făcea sport la școala sportivă, când   antrenorul Oleg Ștempliuc a obsrvat în acest copil obișnuit, forța, talentul și motivația de a-și dezvolta pasiunea. Anume de aici, de la acest antrenor au pornit toate speranțele familiei Tachi, mai ales a mamei Valentina Tachi, care a investit în feciorul său  tot ce-i mai bun și mai de preț, dragostea de mamă, tenacitatea , încrederea în forțele proprii,  chiar și atunci chând o accidentare  la genunchi l-a ținut doi ani departe de saltea.

Absolvind clasa a IX, Denis merge la Colegiul Sportiv, ca mai apoi să facă facultatea la Universitățile Sportive din Chișinău și Galați România,actualmente fiind doctorand  la Universitatea de Educație Fizică și Sport din Chișinău.

Calea sportului nu  este deloc ușoară, necesită devotament și eschivări de la mai multe lucruri. Atunci când colegii mergeau la un film, Denis făcea antrenamente , când cineva se distra la discoteci, Denis făcea antrenamente…

Munca însă generează rezultate ș iun start strălucit pentru Denis Tachi  a fost participarea în cadrul campionatului național  printre seniori, fiind discipolul antrenorului emerit al Republicii Moldova Iulian Piatcovschii, când a devenit campion la categoria 100 de kilograme după ce a repurtat consecutiv patru victorii strălucite cu categoric ulscor de 10-0. Denis Tachi, a cucerit medalia de bronz la prestigiosu lTurneu Internațional de categoria “A” din orașul Minsk,  având în palmares medalia de argint la Campionatul Mondial Universitar și la Cupa Mondială din 2016.

Iar recent  2018,Denis Tachii devine vicecampion european la SAMBO (categoria 100 kg).

Totul pentru pasiune și sport,  el este maiestru internațional la SAMBO. Este angajatul MAI, locotenent și activează în calitate de instructor superior de sport , categoria  a II în Echipa  Sportivă de Performanță a Departamentului Trupelor de Carabineri MAI .

P.S.

LA MAI MULT ȘI LA MAI MARE!

33780758_10209267781931111_4844055349847654400_n