„De la inimă la inimă, de la suflet la suflet”

9 decembrie 2017

Ziua de sâmbătă, 9 decembrie 2017 a fost una mai frumoasă şi mai luminată pentru zeci de copii cu nevoi speciale din localităţile raionului Donduşeni. Sărbătoare în viaţa copiilor mai trişti ca semenii lor au adus doamnele, membre ale Organizaţiei Teritoriale de Femei (OTF) a Partidului Democrat din Moldova în cadrul activităţii cu genericul „De la inimă la inimă, de la suflet la suflet”, organizată şi desfăşurată la propunerea şi sub conducerea nemijlocită a doamnei Mariana Chiriac, preşedintele OTF Donduşeni. Suport în pregătirea activităţii au acordat Consiliul raional Donduşeni, serviciile desconcentrate-n teritoriu, agenţii economici şi mulţi oameni de bună credinţă.

La acest eveniment caritabil au fost prezente şi următoarele personalităţi notorii: Valentina Buliga, Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM; Vadim Lesnic, consilier raional, coordonatorul PDM în teritoriu (actualmente, preşedintele raionului); Valeriu Casapu, vicepreşedintele raionului; Victoria Şaragov, consilier raional; Emilia Lopatenco, preşedintele OTF Drochia; primarii Andronie Mitrica (vicepreşedintele OT a PDM), Ala Mazureac, Liviu Scorţescu, Boris Burcatîi, Aureliu Guţanu, Andrei Ţurcanu, Ion Zloi, Boris Lîsenco; precum şi şefii serviciilor desconcentrate-n teritoriul raionului.

Activitatea caritabilă a avut loc în sala mare a Casei raionale de cultură din or. Donduşeni. Copilaşii s-au bucurat de un concert cu feerie de sărbătoare, moderat cu multă bunătate şi blândeţe de dna Svetlana Muguliuc, vicepreşedintele OTF, într-o sală amenajată ca în poveşti, cu copaci de An Nou, cu baloane colorate, cu Moş Crăciun şi Fulga. În această superbă grădină a copilăriei ei s-au simţit veseli, neprihăniţi, fără griji, fără nevoi, frumoşi la chip şi la suflet. Au avut parte de nenumărate surprize şi cadouri, fiecare a primit în dar câte un colet cu dulciuri şi jucării. Băieţelul Andrei Eftineev şi-a serbat ziua de naştere în scenă, Moş Crăciun i-a adus cadou şi o tortă cu salve de scîntei. Dna Mariana Chiriac a donat părinţilor copilaşului cu deficienţe de auz, Sebastian Poziumschi, şase mii de lei, bani oferiţi de oameni cu suflet mare, inclusiv o mie lei oferiţi de dna Valentina Buliga.

Au creat dispoziţie bună tuturor celor prezenţi în sală copiii-artişti de la Şcoala de Arte Donduşeni (dir. Valentin Znagovan); Casa de cultură din s. Donduşeni (dir. Renata Lungu); Centrul de Creaţie al Copiilor şi Adolescenţilor (dir. Loretta Leahu); Casa de cultură raională (dir. Victor, Cojocaru), şi din s. Scăieni.