DASPF Dondușeni prezintă acțiunile întreprinse de 1 octombrie- Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

9 octombrie 2017

Ziua Internaţională, înscrisă în calendar în  miez de toamnă blândă la 1 octombrie,  este un prilej de omagiere a Persoanelor Vârstnice, sărbătoarea dedicată celor care poartă pe chip înțelepciune și lumină, iar în suflet putere și credință, înglobînd adevăratul sens al experienței și al gratitudinii.

A devenit deja o tradiție frumoasă că în fiecare an, cu prilejul consemnării Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, specialiştii DASPF Dondușeni în incinta liceilor desfăşoară seminare consacrate persoanelor în etate. Iată şi anul acesta la data de 27 septembrie în incinta liceilor s-au petrecut seminare dedicate zilei de 1 octombrie. La acțiune au participat elevii instituțiilor de învățămînt. În cadrul evenimentelor au fost familiarizați cu noțiunea de etate, nevoile și problemele persoanelor vîrstnice, că ei au nevoie nu doar de compătimire, ci și de solidaritate, sprijin, acceptare, dragoste și respect. Anume persoanele în etate au contribuit enorm la bunăstarea întregii societăţi,  au construit prezentul, au creat cu generozitate viitorul. Ei au reuşit prin munca asiduă  să crească şi să formeze generaţii, să edifice Istoria Neamului şi urmareau să rămînă rădăcinile Poporului Nostru.Totodată copiii au fost supuși unor probe și au răspuns la diverse întrebări. La fel, învățăceii au vizionat un filmuleț de scurtă durată cu tematica ,, Vîrsta cere atenţia ,,.

La finele seminarului elevii au spus că vor fi mai generoşi, mai atenţi, o să le ofere mai multă dragoste şi respect persoanelor cu vîrsta înaintată pentru că poveţele lor valorează mai mult decât orice, sunt menite să ne facă încercările mai uşor de trecut, iar greutăţile – mai ușor a le depăşi.