Cu această frază şi-a început mesajul de salut Ion Parea, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare

28 decembrie 2016

Mă bucură priveliştea solurilor prelucrate…

Cu această frază şi-a început mesajul de salut Ion Parea, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, în cadrul vizitei în teritoriu în calitate de reprezentant al Guvernului Republicii Moldova.

La întîlnirea cu viceministrul, care a avut loc la 20 decembrie curent, ora 11:00 în sala de protocol a Consiliului raional Donduşeni au fost invitaţi conducătorii întreprinderilor agricole şi a gospodăriilor ţărăneşti din raion, şefii serviciilor desconcentrate, reprezentanţii secţiilor şi direcţiilor Consiliului raional.

Domnul Parea a venit în faţa celor sus-numiţi, însoţit de Victor Chiriac, preşedintele raionului şi Iurie Şaragov, şeful Direcţiei Agricultură şi Alimentaţie.

Din momentul ce a fost prezentat publicului de către preşedintele Victor Chiriac, reprezentantul Guvernului, Dl Ion Parea a iniţiat dialogul cu cei prezenţi în sală.

La început a transmis mesajul de salut şi de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă în numele ministrului Grama Eudard, apoi a făcut o caracteristică succintă a politicilor Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, a prezentat o analiză a succeselor ultimilor trei ani (2014-2016), dar şi cifre cu privire la volumul lucrărilor de toamnă îndeplinite.

Întrebării cu privire la prevederile Regulamentului de subvenţii pentru anul 2017, la modalităţile de acordare a subvenţiilor au adresat Angela Bejenari, agent economic din satul Plop; Mihail Bostan, reprezentantul SRL „Agroelit”; Andrei Ţurcanu, primarul de Baraboi; Vlerie Diacioc, şeful Inspectoratului Fiscal Donduşeni.

În final de întîlnire, Iurie Şaragov şeful DAA a mulţumit viceministrului Ion Parea pentru vizită, pentru discuţia captivantă, exprimîndu-şi speranţa la o bună conlucare pentru viitor.