Biroul Migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne, Secția Regională Nord, la invitația Cancelariei de Stat în teritoriu.

15 martie 2018

Boris Gandrabura, șef al Secției Regionale Nord a Biroului migrației și azil al MAI, invitat la ședința de lucru organizată de Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat Dondușeni dna Lilia Gndrabura cu participarea primarilor localitatilor, secretarii consiliilor locale si inginerii cadastrali

Din start reprezentantul BMA a reiterat faptul, că o administrare corespunzătoare și eficientă a imigrației la nivel local este în beneficiul străinilor dar și în beneficiul autorităților publice localedeoarece este un instrument suplimentar de a realiza anumite acțiuni și a soluționa anumite probleme de ordin social, precum și să genereze resurse pentru dezvoltarea economică locală, pentru locuri de muncă, investiții locale etc.

În prezentare, audienta au fost familiarizați cu privire la competențele BMA la nivel regional, în special ce ține de acordarea serviciilor pentru populație, pe partea de reglementarea șederii a străinilor și integrării, dar și a acțiunilor și rezultatelor pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor.

De asemenea a fost adusă la cunoștință situația cu privire la imigrarea străinilor în raionul Dondușeni, care atestă la moment total 94 de străini cu drept de ședere, cei mai mulți fiind din Ucraina, România și Federația Rusă. Din numărul total de străini cu drept de ședere, 52 sunt reglementați cu trai permanent, beneficiind de repatriere, iar pentru reîntregirea familiei fiind total 36 de străini.

La finele prezentării, dl. Boris Gandrabura i-a mulțumit Sefului al Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Dondușeni pentru deschidere și cooperare la organizarea acestui eveniment, iar această platformă de comunicare cu primarii locali aduce numai beneficii pentru comunitatea locală.