Adio, şcoală, vine vacanţă!

6 iunie 2017

La 31 mai, în toate instituţiile de învăţămînt din raion, de rînd cu cele din Republică, au avut loc festivităţi cu prilejul finalizării anului de studii. Pleacă în vacanţă peste 340 mii de şcolari din RM. Curţile gimnaziilor şi liceelor au fost pre neîncăpătoare pentru dascăli, elevii şi părinţii lor, toţi cu emoţii, că s-a mai dus un an de şcoală, un an de zbuciun, căutări, descoperiri, succese şi eşec pe alocuri. Peste 30 mii elevi absolvesc cursul gimnazial şi aproximativ 20 mii – cursul liceal din ţară

Unii elevi se despart de şcoală pentru puţin timp şi aşteaptă cu mare nerăbdare să vină vacanţa de vară, să plece la mare, în călătorii, iar absolvenţii îşi iau rămas bun de la şcoala dragă, de la învăţători şi profesori cu lacrimi pe obraz şi se pregătesc să susţină teze, examene la sfîrşitul cursului gimnazial sau liceal, iar la toamnă vor bate la uşa altor instituţii de învăţămînt.

Colectivul profesoral şi de elevi din gimnaziul „Oleg Pupeza” din satul Corbu, în această zi împortantă din viaţa şcolii, s-au aliniat în careu şi dna director Cervatiuc Valentina a dat start sărbătorii. Florile, dispoziţia bună, cîntecul, dansul, poezia, mesajele de felicitare şi de mulţumire au întregit atmosfera şi au pus dominaţie pe eveniment. În culmea fericirii au fost elevii care pe parcursul anului de studii s-au dovedit a fi extrem de sîrguincioşi, cu purtări exemplare, care au luat locuri premiante la olimpiadele şi concursurile şcolare, au fost menţionaţi cu diplome.

La careul solemn, în calitate de musafir de onoare, a fost prezent dl Valeriu Casapu, vicepreşedintele raionului Donduşeni. Dumnealui i-a felicitat pe toţi cu ocazia ultimului sunet, mai bine-zis cu ocazia unui sfîrşit bun de an şcolar. Profesorilor le-a dorit să culeagă roade cît mai bogate ale mincii de ani de zile în succesele remarcabile ale discipolilor, să adune forţe noi pentru a-şi relua activitatea în toamnă cu entuziasm şi puteri noi. Elevilor le-a dorit o vacanţă plină de peripeţii şi descoperiri, iar absolvenţilor – baftă la examene şi rezultate cît mai îmbucurătoare. Examenele nu sînt un sfîrşit, ci o punte spre noi începuturi, spre drumul nu uşor, dar plin de surprize al vieţii spre mai multe cunoştinţe şi descoperiri.

În semn de recunoştinţă şi mulţumire, elevii au oferit dascălilor flori.

Tatiana MOLDOVAN