9 mai

9 mai 2018

Mesajul Președintelui raionului Dondușeni, dl. Vadim LESNIC cu ocazia

,,Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei,,

 și a sărbătorii ,,Ziua Europei,,

 

Stimați cetățeni!

         Sărbătoarea de 9 Mai are semnificație dublă și este o exprimare a stimei și recunoștinței față de oamenii care au făurit victoria, în același rând reprezentând și un respect față de veteranii care, prin faptele lor de eroism în cel de-al II Război Mondial, au reușit să aducă libertate pentru lumea întreagă. Sacrificarea eroilor, care au trecut prin grele încercări militare și care au învins în numele păcii și libertății, va rămâne pentru totdeauna în memoria generațiilor de apoi.

         Vă mulțumim , stimați veterani ai Războiului II Mondial! Neuitată va rămâne amintirea faptelor voastre și veți fi, în toate timpurile, eroii neamului, mândia noastră! Cu recunoștință, noi, copii și nepoții noștri o să vă ducem prin  veac numele înscris cu litere de aur în cartea istoriei plaiului natal.

         Fie ca acestă zi, cînd în țară sunt marcate două evenimente concomitent, Ziua Victoriei și a Europei, să rămână în istoria continentului o zi în care să trăim sentimentul deplin al vieții în libertate, înțelegere între națiuni și respect reciproc.

         Vadim LESNIC, președintele raionului Dondușeni,

                                   Consiliul raional.